Mijn verhaal

Mijn naam is Jaizel Selleslaghs en sinds mijn vierde ben ik al op het paard te vinden. Na de middelbare school ging ik in rengalop door naar de opleiding Paardenhouderij en Management te Barneveld en heb ik mijn ORUN Instructeursdiploma behaald. Uiteindelijk startte ik mijn carrière in de logistieke en supply chain sector, maar al snel kwam ik erachter dat er maar één ding is wat me echt gelukkig maakt, en dat is het werken met paarden en hun ruiters!

 

Inmiddels heb ik het geluk dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken waarbij ik dagelijks paarden train en lesgeef.  Sinds 2018 woon ik niet meer in Nederland, maar ben ik een expat die om de vier jaar naar een ander land verhuist. Dit doe ik vanwege het werk van mijn man en dat stelt mij in de gelegenheid om ruiters over de hele wereld te helpen met het trainen van hun paard. Overigens gaat mijn trouwe viervoeter Ginger overal met ons mee. Ik heb haar in drie jaar tijd opgeleid van zadelmak tot het ZZ-licht en gebruik graag mijn eigen ervaringen om andere dressuurruiters te helpen hun dromen te bereiken. 

Mijn missie is om zoveel mogelijk ruiters te helpen met het trainen van hun paard middels een persoonlijk trainingsPLAN. Het geeft zoveel rust, motivatie en concentratie om te weten welke stappen je moet zetten om je doelen te behalen.

De start van PLANtastic Dressage

Wat ik heb opgemerkt bij de ruiters die ik lesgeef, is dat velen ervan dromen om in een hogere klasse uit te komen,  maar niet goed weten hoe dit juist te bereiken.  Vaak denken ze dat hun droom nog heel ver weg is. Ook ik heb hier met mijn merrie Ginger last van gehad... Daarnaast merk ik ook dat ruiters niet goed weten wat juist te doen wanneer ze geen (privé)les hebben. Vaak blijven ze hangen in hetzelfde werk of willen ze juist veel te veel op hetzelfde moment. Op deze manier is er minder vooruitgang dan mogelijk zou zijn en dit kan de motivatie belemmeren om door te trainen. Ook komt het voor dat ruiters niet tevreden zijn met wedstrijdresultaten en zelfs het plezier verliezen om hun paard te trainen. 

Zo ben ik op het idee gekomen om gepersonaliseerde trainingsPLANNEN te ontwikkelen. Met een gepersonaliseerd trainingsPLAN werk ik met een dressuurruiter toe naar een groot doel, dat ik vervolgens opsplits in kleine behapbare trainingsdoelen. Per maand werken we vervolgens toe naar één specifiek trainingsdoel met een gestructureerd trainingsPLAN en gevarieerde oefeningen. De ruiter krijgt meer motivatie omdat er met een PLAN wordt gewerkt naar het behalen van een doel. Daarnaast krijgt de ruiter veel nieuwe inspiratie om toe te passen in de trainingen en zien en voelen ze het paard ontwikkelen dankzij een doelgerichte en gestructureerde trainingsmethode. Dit zorgt ervoor dat het zelfvertrouwen bij de ruiter toeneemt en dat ze ook trots en tevreden kunnen zijn met de wedstrijdresultaten. 

Naast het opstellen van persoonlijke trainingsPLANNEN, geef ik ook les aan dressuur en springruiters. Zowel fysiek, als virtueel.

De eerste keer dat ik met mijn eigen lesklanten ging werken met een trainingsPLAN was toen ik voor langere periode terug naar Nederland keerde om familie en vrienden te bezoeken. Ik wilde echter de paarden en ruiters die ik momenteel in Peru train niet alleen laten en heb een trainingsPLAN voor hen opgesteld. Vanuit Nederland hadden we regelmatig contact over hoe het ging. Dit was begonnen als test en om hen te helpen terwijl ik niet fysiek aanwezig was, maar al snel merkte ik dat het echt werkte! Toen ik terugkwam van mijn reis, hadden de ruiters doelgericht verder getraind en zagen we grote vooruitgang! We besloten om door te blijven trainen met de trainingsPLANNEN. Inmiddels ben ik ook gestart met het begeleiden van andere dressuurruiters over de hele wereld en ook deze ruiters zijn erg blij met de behaalde resultaten dankzij hun persoonlijke trainingsPLAN en komen elke dag een stapje dichter bij hun droom


Ben je benieuwd naar de vooruitgang van andere ruiters dankzij PLANtastic Dressage? 

Volg ons dan op Social media