Geef je dressuurtrainingen een boost dankzij nieuwe en inspirerende oefeningen!

In jouw persoonlijke trainingsPLAN staat trainingsinspiratie en variatie centraal. Zo maak ik gebruik van een zelf samengestelde trainingsencyclopedie met honderden verschillende en verrassend leuke oefeningen om toe te passen in de trainingen.

 

Wil je ook geïnspireerd worden? Schrijf je in voor de trainingsinspiratieboost en ontvang elke week gratis nieuwe oefeningen om toe te passen in je trainingen.


Kan je niet wachten om inspiratie op te doen voor je trainingen?

Vind hieronder diverse artikelen speciaal geschreven om jou te inspireren.

Proefgericht: Appuyeren met impuls

Vorige week heb ik ingezoomd op hoe je de lengtebuiging kan behouden of verbeteren tijdens een appuyement. Naast het verlies of niet hebben van de juiste lengtebuiging zijn er nog andere problemen die zich voor kunnen doen tijdens een appuyement. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van impuls. Daarom geef ik deze week een oefening mee om te werken aan het behouden van impuls tijdens het appuyement.

Lees meer »

Proefgericht: Behoud ontspanning en controle tijdens het achterwaarts gaan

Vanaf de klasse L2 moet je enkele passen achterwaarts kunnen tonen met je paard. Dit kan voor sommige ruiters nog wel eens een struikelblok zijn. Begin niet pas met het oefenen of aanleren van het achterwaarts gaan als je de punten hebt om L2 te starten, maar start hier al eerder mee. Het is zelfs handig om dit aan de hand al goed aan te leren zodat je paard het daarna onder het zadel ook eerder begrijpt.

Lees meer »