3 Redenen om je paard te trainen met een trainingsPLAN

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 00:00

Wat is er nu zo goed aan het trainen met een trainingsPLAN?

Hoe maakt het trainingsPLAN een verschil in je trainingen? 

In dit artikel deel ik heel graag met jullie de drie belangrijkste redenen om te trainen met een trainingsPLAN.

1. Door doelgericht te trainen met een trainingsPLAN verhoog je je motivatie.

Het stellen van doelen helpt je om hier gemotiveerd aan te werken. Dankzij het trainingsPLAN heeft elke training een doel en zal je altijd met de juiste motivatie op je paard stappen aangezien je dit doel wilt bereiken want dit brengt je weer een stapje dichterbij het grotere doel dat je wilt bereiken.

In vier stappen naar het perfecte trainingschema voor je paard

2. Een trainingsPLAN verhoogt je focus en concentratie

Wist je dat paardrijden een hoge concentratie vraagt van de ruiter? Je moet zoveel dingen tegelijk doen, voelen, denken, handelen, en het belangrijkste; zo min mogelijk doen, daar heb je opperste concentratie bij nodig.

 

Je herkent het vast wel, je had een drukke dag op school of werk en wilt toch nog even je paard rijden. Terwijl je gaat rijden dwalen je gedachten af bij wat er die dag allemaal gebeurd is of bij wat je allemaal nog moet doen. Kortom, je gedachten zijn niet bij je paard. En dat voelt je paard! Je training zal niet zo fijn gaan als normaal en misschien vraag je je af hoe dit komt. Ik kan je hierbij het antwoord geven. Je was niet gefocust op je paard maar op andere zaken.

 

Op zo’n moment moet je alle gedachten uit zetten en je richten op je trainingsPLAN die je vertelt wat je precies moet doen en hoe. Dit helpt je om te concentreren en om toch nog een fijne training te hebben, ondanks dat je er al een drukke dag op hebt zitten.

3. Voel de vooruitgang van je paard dankzij de logische opbouw van het trainingsPLAN

Een trainingsPLAN helpt je om keuzes te maken. Je kan namelijk niet alles op hetzelfde moment willen verbeteren. Door bewust te kiezen wanneer en hoe lang je aan een specifiek ontwikkelpunt gaat werken, zal je tegen het einde van deze periode ook echt vooruitgang zien op dit gebied. Dan kan je concluderen dat je paard zich daar heeft ontwikkeld en dat je je nu op een ander stukje kan gaan richten.

waar begin je met het maken van aan trainingschema voor je paard?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.