Verbeter de communicatie met je paard dankzij deze oefening!

Gepubliceerd op 30 juni 2021 om 00:00

Vorige week deelde ik een leuke oefening om voltes 20, 15 en 10 meter te oefenen en met elkaar af te wisselen. Terwijl ik die oefening voor jullie aan het bedenken was, kwam ik nog op een nieuwe oefening die ik morgen met jullie ga delen!

Ik heb er veel plezier in om voor jullie de oefeningen te rijden en te filmen en het geeft me ook steeds nieuwe inzichten over mijn paard. Maar los daarvan vind ik het gewoon heerlijk om zo geconcentreerd en met een doel bezig te zijn tijdens de training. En je doet eens iets anders dan normaal.

Tijdens de proef komen de oefeningen snel achter elkaar. De communicatie tussen jou en je paard moet dus optimaal zijn om dit foutloos uit te voeren. Met deze oefening werk je aan het verbeteren van de communicatie met je paard.
Het rijden van voltes en overgangen, dat klinkt niet zo moeilijk toch? Ik daag je uit om deze oefening te proberen en vertel me wat je ervan geleerd hebt!

Tijdens het maken van deze oefening dacht ik bij mezelf: "Hoe moeilijk kan het zijn?" Een grote volte bij A in draf, daarna bij de A in galop en een grote volte in galop, weer terug naar draf en nu een volte 15 meter in draf. Bij A galop en een volte 15 meter….

 

Tijdens het rijden van deze oefening kwam ik er echter achter dat deze opdrachten best snel achter elkaar komen en het toch wel iets ingewikkelder was dan gedacht. Ik was soms niet duidelijk in mijn hulpen waardoor Ginger niet wist wat ze precies moest doen qua overgangen. Daarom is dit een goede oefening om de communicatie te verbeteren want je paard zal alleen de goede dingen doen, als jij het op een goede en duidelijke manier vraagt. 

Wil jij jezelf uitdagen met het rijden van voltes en overgangen en de communicatie tussen jou en je paard verbeteren? Lees dan snel verder, bekijk de video en start met oefenen!

En dan nu de oefening van deze week!

Bekijk onderstaand filmpje en lees vervolgens de uitleg van de oefening. 

Uitleg van de oefening:

Voltes en overgangen

  • A volte 20 meter in draf
  • A galop en volte 20 meter
  • A draf en volte 15m
  • A galop en volte 15m
  • A draf en volte 10m
  • A galop en volte 10m

 

Let op dat je de oefening zowel linksom als rechtsom uitvoert.

Belangrijke tip:

  • Bereid je overgangen goed voor zodat je precies op de A de overgang kan maken. Als je iets langer de tijd nodig hebt voor een overgang, begin hier dan al eerder mee zodat je na de A wel gelijk verder kan met het maken van de volgende volte.
  • Je zal merken dat je misschien een klein beetje de controle verliest over de schouders van je paard in de overgangen. Dit kan je oplossen door voor de overgang een halve ophouding te maken aan je buitenteugel zodat je paard daar niet over kan weglopen.
  • Als je merkt dat je paard liever de volte te klein maakt, drijf dan goed met je binnenbeen naar je buitenteugel.
  • Hoe kleiner de volte, hoe sneller en scherper je na de letter van de hoefslag af moet komen. 

Geniet van je training! 🍀

En laat me zeker weten hoe het gaat!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.