Kom uit je comfortzone en behaal je doelen dankzij het trainingsPLAN

Gepubliceerd op 17 maart 2022 om 22:51

Benieuwd hoe ruiters het trainen met een persoonlijk trainingsPLAN ervaren?

 

De Hoefslag heeft een maand lang een ruiter gevolgd die begeleid werd door PLANtastic Dressage met een persoonlijk trainingsPLAN.

 

Femke Toonen wilde heel graag in 2021 nog het Z bereiken maar toen ik met haar in contact kwam eind oktober, had ze de moed eigenlijk een klein beetje opgegeven omdat het einde van 2021 al in zicht was! Ik zag echter dat er nog twee hele maanden waren en had erg veel zin om samen met Femke haar doel te bereiken!

Nadat Femke het intake formulier had ingevuld en we het kick off gesprek hadden gehad, hebben we realistisch gekeken wat nog mogelijk was om dat jaar te bereiken en besloten we te gaan werken om de laatste winstpunten in het M2 te behalen. Daarna ben ik voor haar aan de slag gegaan met haar trainingsPLAN.

 

In het trainingsPLAN werk ik met behulp van kleine doelen naar het uiteindelijke maanddoel toe. Ik vind het belangrijk dat de ruiter vertrouwen opbouwt dankzij het behalen van zijn of haar dagelijkse en wekelijkse doelen. En aan de andere kant vind ik het belangrijk dat de ruiter uit zijn of haar comfortzone wordt gehaald. Want als je altijd maar blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg en zal je nooit verbeteren! Femke werd gelijk vanaf de eerste week al uit haar comfort zone gehaald, en dat is goed, want zo kan je kritisch evalueren en hieruit leren. Dit is ook iets waar ik ruiters bij help tijdens het traject.

 

Benieuwd hoe Femke haar eerste week heeft ervaren en hoe ze dan precies uit haar comfortzone moest stappen? Lees haar verslag van de Hoefslag hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.