TrainingsPLAN? Maar ik heb toch al een instructeur/instructrice

Gepubliceerd op 7 april 2022 om 00:00

Benieuwd hoe ruiters het trainen met een persoonlijk trainingsPLAN ervaren?


De Hoefslag heeft een maand lang een ruiter gevolgd die begeleid werd door PLANtastic Dressage met een persoonlijk trainingsPLAN.


Zo heb ik Femke Toonen begeleid met als doel om aan het einde van de maand twee winstpunten te behalen in één wedstrijd en zo weer een stapje dichter te komen bij het Z.

Het trainingsPLAN is een mooie aanvulling op je lessen.

Heb jij een fijne instructeur of instructrice gevonden? Dan ben ik heel blij voor je! Het is namelijk heel belangrijk dat een geschoold iemand met je mee kijkt en je instructies geeft tijdens je trainingen. Ik ben zelf ook instructrice en geniet altijd heel erg van het geven van lessen.

 

Wist je dat een persoonlijk trainingsPLAN van PLANtastic Dressage heel goed samen gaat met het volgen van lessen (bij een andere instructeur/instructrice)? Het trainingsPLAN is een mooie aanvulling op je lessen. Met behulp van het trainingsPLAN geef ik invulling aan je trainingen die je alleen uitvoert. Zo weet je altijd wat te doen tijdens een training en leer je om effectief zelfstandig te trainen. Ben je ergens mee aan het oefenen in het trainingsPLAN en loop je ergens tegenaan? Dan kan je dit tijdens de les bespreken en kan je hier gericht hulp bij vragen. Zo is de instructeur/instructrice ook weer een mooie aanvulling op het trainingsPLAN.

 

Daarnaast is het altijd fijn als naast je huidige trainer, een ander paar (frisse) ogen met je mee kijkt. Zie het als een soort van second opinion over waar je staat met je paard en waar je meer aandacht aan kan of moet besteden. In het trainingsPLAN zal je hier leuke, nieuwe oefeningen voor krijgen en als je hier zelf mee aan de slag gaat, zal je trainer ook opmerken dat je stappen vooruit aan het zetten bent op dit vlak.

De ruiters die met een persoonlijk trainingsPLAN trainen geven ook aan dat ze het heel fijn vinden om op zo’n korte termijn echt verbetering te voelen.

De kracht van het persoonlijke trainingsPLAN is dat je gedurende een bepaalde periode aan een bepaald doel werkt, terwijl je vaak in een (prive) les van alles een beetje mee pakt. Door echt te focussen op 1 doel zal je sneller vooruitgang waarnemen.

 

De ruiters die met een persoonlijk trainingsPLAN trainen geven ook aan dat ze het heel fijn vinden om op zo’n korte termijn echt verbetering te voelen. Dit motiveert hen om op deze manier door te blijven trainen. Hierbij accepteren ze ook dat ze op andere gebieden wellicht even stil staan qua ontwikkelingen. Maar door regelmatig te blijven lessen wordt ook dit ‘probleem’ opgelost omdat je tijdens de lessen vaak wel meerdere oefeningen kan behandelen en gelijk bijgestuurd wordt waar nodig.

Femke heeft tijdens het volgens van haar persoonlijke trainingsPLAN, ook regelmatig les genomen bij haar instructeur. Om het optimale uit zowel de lessen als het trainingsPLAN te halen, besproken we van te voren waar ze aan wilde werken tijdens de lessen. 

 

Gedurende de vier weken waarin ik Femke heb begeleid heb ik haar echt vooruit zien gaan. De draf werd actiever en meer gedragen en ook de tempocontrole in travers werd beter. Het leuke was dat dit niet alleen op viel bij mij, maar ook haar instructeur zag haar vooruit gaan! Dit was voor mij weer een bevestiging van de toegevoegde waarde van het trainingsPLAN!

 

Twijfel je nog over het trainingsPLAN omdat je al met een instructeur werkt? Lees dan hier hoe Femke de combinatie van het trainingsPLAN met lessen bij haar eigen instructeur heeft ervaren.

Gedurende de vier weken waarin ik Femke heb begeleid heb ik haar echt vooruit zien gaan. De draf werd actiever en meer gedragen en ook de tempocontrole in travers werd beter. Het leuke was dat dit niet alleen op viel bij mij, maar ook haar instructeur zag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.