Zorg voor variatie in je dressuur trainingen: variatie mogelijkheden voor alle niveaus

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 00:00

Eerder kon je alle ins and outs lezen over het rijden van een acht met je paard. Ook las je tips en een oefening om overgangen en tempowisselingen te rijden tijdens het rijden van een acht. Heb je al lekker kunnen oefenen? Merk je al verschil? Gaat het steeds iets makkelijker?

 

Yes yes yes! Het is tijd om te variëren! Je bent nu wel uitgekeken op die grote achtjes van 20meter hè? In deze blog lees je variatie mogelijkheden om toe te passen tijdens het rijden van een acht. En extra leuk: Dit is voor alle niveaus! 

Variatie 1. Grote 8 en kleine 8

Een grote acht rij je door twee voltes van 20 meter met elkaar te verbinden. Maar je kan ook een kleine 8 rijden, dat zijn twee voltes van 10 meter die je met elkaar verbindt. Die kan je bijvoorbeeld rijden door linksom een volte 10m te rijden bij B, gevolgd door een halve volte halve baan tot X en dan een volte 10m naar rechts.

Variatie 2. Afwisselen in groot en klein

Wissel nu een grote 8 af, met een kleine 8. Start op X met een volte 20m linksom gevolgd door een volte 20m rechtsom. Daarna maak je een volte 10m linksom, gevolgd door een volte 10m rechtsom.

Variatie 3. Acht inclusief kleine voltes

Rij een grote 8 en deze grote voltes 20m ga je vullen met voltes 10m. Bouw het langzaam op.

Start op X met een volte 20m linksom gevolgd door een volte 20m rechtsom.

Op deze volte rechtsom maak je ergens een volte 10m waarna je weer door gaat met je grote 8 en op X weer linksom gaat. Ook daar maak je een volte 10m ergens op de volte en ga je weer verder met het rijden van de grote acht.

De volgende stap is om twee voltes van 10m in de volte 20m te rijden. Bijvoorbeeld op X en bij A/C.

En daarna kan je proberen om drie en uiteindelijk vier voltes van 10m in de volte 20m te rijden. Doe dit door op elk kwart punt van de volte 20m een volte 10m te rijden.

Je kan dit doen in alle gangen en neem rustig de tijd en gebruik meerdere trainingen om tot de laatste fase met 4 voltes 10m te komen.

 

Geniet van je training! 🍀

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.